Heeft u een klacht of verbeterpunt?

Heeft u een klacht of verbeterpunt?

Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de handelwijze van Zorgboerderij Kastanjehof in een concreet geval of over de werkwijze van Zorgboerderij Kastanjehof in het algemeen. Loopt u niet te lang rond met deze gevoelens, maar praat er over met uw contactpersoon tijdens een rustig tijdstip. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de bestuurders van Zorgboerderij Kastanjehof: deze staan u graag te woord en zijn gedurende kantoortijd te bereiken via telefoonnummer 06 1701 0346

Blijft uw gevoel van ontevredenheid ook na het gesprek groot, dan kunt u overgaan tot het formeel indienen van een klacht. Zorgboerderij Kastanjehof kent hiervoor een klachtenprocedure.

Klachtenreglement

Begripsbepalingen

In dit reglement wordt verstaan onder:

  1. Zorgboerderij Kastanjehof: de organisatie waarmee de cliënt een zorgovereenkomst heeft afgesloten.
  2. cliënt: degene met wie de organisatie een zorgovereenkomst heeft afgesloten.
  3. zorgovereenkomst: overeenkomst waarbij de organisatie zich tegenover de cliënt verbindt tot de levering van diensten conform gedurende de afgesproken uren.
  4. bestuur: het hoogst uitvoerende orgaan van Zorgboerderij Kastanjehof, dat nauw contact onderhoudt met de contactpersoon van Zorgboerderij Kastanjehof.
  5. klacht: elk naar voren gebracht bezwaar tegen het handelen of tegen het nalaten van handelen, alsmede tegen een genomen besluit door een medewerker of de bestuurders van Zorgboerderij Kastanjehof dat gevolgen heeft voor de betrokken cliënt.
  6. klager: een cliënt die een klacht indient.
  7. wettelijk vertegenwoordiger: de ouder, voogd, curator of andere vertegenwoordiger op grond van wetgeving of na rechterlijke uitspraak, die namens de cliënt optreedt om de belangen van de cliënt die niet tot een redelijke waardering van zijn belangen in staat is, te behartigen.
  8. vertrouwenspersoon: de persoon die zonder wettelijke basis optreedt namens de cliënt en/of betrokkene dan wel hen bijstaat, die in geen enkele relatie (direct noch indirect) staat tot de zaak waarover de klacht wordt ingediend.
  9. adviseur: degene door wie de directie zich in de uitoefening van zijn taken kan laten bijstaan en die geen arbeidsrechtelijke of bestuurlijke binding heeft met de organisatie, noch anderszins betrokken is bij de dienstverlening die door de organisatie wordt geboden.
  10. onvrijwillige zorg: zorg waartegen de cliënt of zijn vertegenwoordiger zich verzet.

Indiening

Een klacht dient schriftelijk te worden ingediend bij het bestuur van Zorgboerderij Kastanjehof onder vermelding van naam en adres van de klager alsmede de redenen van de klacht. Het adres luidt:

Zorgboerderij Kastanjehof

T.a.v. Wim en Rina Keijzer

Mieldijk 9

1768 BV Barsingerhorn

De klacht kan ook gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@zb-kastanjehof.nl

U kunt desgewenst uw klacht ook neerleggen bij de cliëntvertrouwenspersoon van Zorgboerderij Kastanjehof. Dit is Hanny Kuyvenhoven, zij is bereikbaar op 071-36156625 of via e-mailadres kuyvenhoven01@hetnet.nl

Ook kunt u contact opnemen met een adviseur van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, kortweg AKJ. Voor alle informatie hierover verwijzen wij u graag naar de website http://www.akj.nl/welkom/  

Als laatste geldt dat cliënten met een verstandelijke beperking vallen onder de Wet Zorg en Dwang. In geval van onvrijwillige zorg, zorg waartegen de cliënt of zijn vertegenwoordiger zich verzet, kunnen zij ook de externe cliëntvertrouwenspersoon Wzd kunnen inschakelen.

De cliëntenvertrouwenspersoon Wzd kan de cliënt of de vertegenwoordiger informatie, advies geven en/of bijstaan wanneer het samenhangt met:

  • het geven van onvrijwillige zorg aan de cliënt,
  • zijn opname en verblijf;
  • bij een klacht, wanneer de cliënt of zijn/haar vertegenwoordiger daarom vraagt.

De cliëntvertrouwenspersoon Wzd kan via de volgende manieren bereikt worden:  

Bevestiging van ontvangst

  • Het bestuur van Zorgboerderij Kastanjehof zendt na ontvangst van de klacht binnen een week een bevestiging aan de klager. Indien het bestuur de klacht niet in behandeling kan nemen, bericht zij dat tegelijkertijd aan klager onder opgave van redenen. Wanneer de klacht in behandeling wordt genomen, licht het bestuur de klager in over de verdere procedure en doet zij tevens zo spoedig mogelijk een afschrift van de klacht toekomen aan bij de klacht betrokkene(n).
  • Wanneer u uw melding of klacht bij de cliëntvertrouwenspersoon Wzd indient, wordt er door een vertrouwenspersoon zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Onderzoek

Het bestuur stelt naar aanleiding van de ingediende klacht een onderzoek in en kan zich laten informeren – dan wel bijstaan – door een adviseur.

Horen van partijen

Het bestuur zal zo mogelijk binnen veertien dagen na indiening van de klacht de betrokken partijen horen. Dit ‘horen’ kan zowel mondeling als schriftelijk. Van een mondelinge behandeling maakt het bestuur een verslag op.

Beslistermijn

Het bestuur beslist binnen een maand na indiening van de klacht over de gegrondheid daarvan en deelt zijn gemotiveerde beslissing schriftelijk aan de partijen mede. Indien deze termijn niet haalbaar is, kan het bestuur deze termijn gemotiveerd eenmalig verlengen.